ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΔΥΣΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ | ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΔΩΡΑ

Η Δώρα Μαυρομμάτη είναι Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Ψυχολογίας εξειδικευμένη στην διάγνωση και στην αποκατάσταση της Δυσλεξίας. Διατηρεί ιδιωτικό Κέντρο Δυσλεξίας και Δυσορθογραφίας στην περιοχή του Γαλατσίου.  Παράλληλα, είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Είναι Διδάκτωρ της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Ουαλίας της μεγάλης Βρετανίας. Στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, στο Bangor, εργάστηκε, μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών της, από το 2000 έως και το 2015, ως διδάσκουσα το μάθημα της αποκατάστασης της δυσλεξίας για την ελληνική γλώσσα στους Έλληνες φοιτητές που ήταν εγγεγραμμένοι στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Master in Education (M.Ed). Έχει εμπνευστεί την διεθνώς πρωτότυπη Εικονογραφική/Γλωσσολογική Μέθοδο διδασκαλίας της ελληνικής Ορθογραφίας. Η Μέθοδος κρίθηκε στην έρευνα σημαντικά αποδοτικότερη από όλες τις παραδοσιακές διδακτικές μεθόδους και η Δώρα Μαυρομμάτη επιβραβεύτηκε με την απονομή διδακτορικού τίτλου για την έμπνευση και τη δημιουργία της Μεθόδου αυτής.

Το Κέντρο Δυσλεξίας

Το Κέντρο Δυσλεξίας, το οποίο στεγάζεται σε έναν μοντέρνο, ζεστό και φιλόξενο χώρο, λειτουργεί καθημερινά από τις 15.00 μέχρι και τις 22.00 κατόπιν ραντεβού, τηρώντας με ακρίβεια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Δυσλεξίας παρέχονται υπηρεσίες διάγνωσης και αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, δυσορθογραφίας, και Ειδικής Αγωγής γενικότερα, καθώς και Αποκατάσταση – Αντιμετώπιση Δυσλεξίας και Δυσορθογραφίας. Οι συνεδρίες μας της διάγνωσης και της αποκατάστασης πραγματοποιούνται είτε με φυτική παρουσία στο γραφείο είτε διαδικτυακά για όσους μένουν μακριά από το γραφείο του Κέντρου Δυσλεξίας, στην επαρχία και στο εξωτερικό.

Βιογραφικό
 • Η Μαυρομμάτη Δώρα είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Απέκτησε Μάστερ στην εκπαίδευση (M.Ed.) από το Dyslexia Unit του University of Wales – Bangor, UK., με θέμα της διατριβής «Μέθοδος για τη διδασκαλία Πρώτης Ανάγνωσης και Γραφής σε παιδιά με Δυσλεξία».
 • Απέκτησε διδακτορικό στη ψυχολογία από το University of Wales – Bangor, UK,με θέμα διδακτορικής διατριβής «Μια νέα Εικονογραφική Μέθοδος για τη διδασκαλία της ελληνικής ορθογραφίας σε παιδιά με δυσλεξία».
  Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε ετήσια επιμόρφωση στο Institute of Education του University of London με τη συνεργασία του Ελληνικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Αθήνα) με τίτλο “Professional Development and Training of Teachers Beyond Initial Training – Training the Teachers’ Trainer Through Educational Research” (Εκπαίδευση των εκπαιδευτών των δασκάλων μέσω της εκπαιδευτικής έρευνας).
 • Ολοκλήρωσε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τομέα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Φ.Π.Ψ., με τίτλο «Κατάρτιση Στελεχών Εκπαίδευσης στο Αντικείμενο των Διαφυλικών Σχέσεων».
 • Δίδασκε το μάθημα “Ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση σε σχολικές μονάδες Γενικής και Ειδικής Αγωγής”, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Σχολικής Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Δίδαξε από το 1999 έως το 2014 το μάθημα «Η Αντιμετώπιση της δυσλεξίας για την ελληνική γλώσσα με τη μέθοδο Δ. Μαυρομμάτη», στους Έλληνες φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (M.Ed.), στο University of Wales (U.C.N.W.), Bangor, UK.
 • Τα μαθήματα παρέδιδε στους Part-Time Έλληνες φοιτητές του Μεταπτυχιακού κατά τη διάρκεια και των δύο ετών σπουδών τους στην Ελλάδα κατόπιν πρότασης του Πανεπιστημίου. Ήμουν επίσης επόπτρια των Ελλήνων φοιτητών κατά τη διάρκεια της Πρακτικής τους Άσκησης στην εφαρμογή των διδακτικών μου μεθόδων σε Έλληνες δυσλεξικούς μαθητές στην Ελλάδα.
 • Δίδαξε από το 2000 έως το 2007 στο Μεταπτυχιακό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα των διορισμένων δασκάλων στο τμήμα Ειδικής Αγωγής (Μ.Δ.Δ.Ε.) του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, το μάθημα “Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία”.
 • Δίδαξε στα επιμορφωτικά προγράμματα πτυχιούχων επιστημόνων, στο Φ.Π.Ψ. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέλαβε την επιστημονική ευθύνη οργάνωσης, επιλογής εισηγητών και μαθημάτων, κατανομής των διδακτικών ωρών κ.λ.π., καθώς και η υλοποίηση και εποπτεία δύο Ετήσιων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων με γενικό τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», το πρώτο το 2006-2007 με διάρκεια 400 ωρών και το δεύτερο το 2008-2009 με διάρκεια 620 ωρών. Τα Προγράμματα αυτά ήταν με καθοδηγούμενη, εποπτευόμενη και αξιολογούμενη Πρακτική Άσκηση των επιμορφούμενων σε Τμήματα Ένταξης Σχολείων Γενικής Αγωγής και σε Ειδικά Σχολεία.
 • Δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Γνωστικές και μεταγνωστικές στρατηγικές μάθησης» (27-29/2, 12-14/3, 19-21/3, 7-9/3 του 2004).
  Από το 2005 έως το 2017 ήταν επιστημονικά υπεύθυνη και διδάσκουσα σε επιμορφωτικά σεμινάρια του Εργαστηρίου Πειραματικής Παιδαγωγικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Θεματολογία σχετική με τη Δυσλεξία και την Αντιμετώπισή της. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο – ένα κάθε εξάμηνο – και διαρκούσαν 30 έως 50 διδακτικές ώρες το καθένα αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών.
 • Δίδαξε στα επιμορφωτικά προγράμματα του Εργαστηρίου Πειραματικής Παιδαγωγικής με επιστημονικούς υπευθύνους τον Ι. Σ. Μαρκαντώνη και την Α. Β Ρήγα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
 • Δίδαξε στα ακόλουθα προγράμματα:
  – «Οικογενειακή Αγωγή και Κοινωνική ένταξη εφήβων με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά» (1991, 1992).
  – «Εκπαίδευση εκπαιδευτών ως ειδικών συμβούλων κέντρων αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες» (1992, 1993).
  – «Ψυχολόγοι και Παιδαγωγοί για το ειδικό παιδί» (1992).
  – «Σχολή γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες» (1993).
  – «Επιμόρφωση επιμορφωτών στην αξιολόγηση ειδικών σχολικών προβλημάτων και δυσκολιών παιδιών και εφήβων που συνοδεύουν ψυχικές διαταραχές και η επανένταξή τους στον χώρο της εκπαίδευσης.» (1993).
 • Δίδαξε, επί 10 χρόνια στη Γενική Αγωγή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σχεδόν άλλα 10 στην Ειδική Αγωγή σε Τμήματα Ένταξης.
  Υπηρέτησε 12 χρόνια ως Σχολική Σύμβουλος Γενικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ασκώντας καθοδηγητικό έργο στους δασκάλους των Δημοτικών Σχολείων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Περάματος Πειραιά και των Δημοτικών Σχολείων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νέας Ιωνίας Αθηνών.
 • Δίδαξε σε όλη την Ελλάδα σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια του ΥΠ.Ε.Π.Θ., του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), και των Π.Ε.Κ., με Θέμα «Οι Αναπτυξιακές Μαθησιακές Δυσκολίες και η Αντιμετώπισή τους».
  Συμμετείχε ως προσκεκλημένη εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες που διοργάνωναν οι Σχολικοί Σύμβουλοι των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι κατά τόπους Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, οι Σύλλογοι Γονέων, κ.α..
 • Από το 1990 και ως και σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, σε σεμινάρια και ημερίδες, ως εισηγήτρια παρουσιάζοντας άλλοτε τα επίσημα ερευνητικά μου δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διδακτικών μου μεθόδων, για την αποκατάσταση της Δυσλεξίας, και άλλοτε διάφορα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Δρυάδων 16, Γαλάτσι, Νομός Αττικής,11146, 4ος όροφος

Τηλέφωνο:
Αποστολή Email

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αφήστε μια κριτική

captcha-input
Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Ελένη Μ 13/04/2022 21:00
Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες

Γίνεται καταπληκτική δουλειά με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα