Φορτώνει…

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙ | BASECAMP

Το BASECAMP δημιουργήθηκε το 2001 από τον εκπαιδευτή ορειβασίας & οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο, με σκοπό να φέρει τον άθρωπο της πόλης πιο κοντά στο βουνό, την δράση και την περιπέτεια. Το όνομα “BaseCamp” είναι εμπνευσμένο από την πολύχρονη ενασχόληση του ιδρυτή της εταιρείας με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή ορειβατικών αποστολών στις μεγάλες οροσειρές του πλανήτη μας, με αποκορύφωμα την πρώτη επιτυχημένη Ελληνική αποστολή στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου τον Μάιο του 2004. Η Κατασκήνωση Βάσης ή αλλιώς το BaseCamp φαντάζει πάντα ως η “γη της επαγγελίας” για τον ορειβάτη μεγάλου υψομέτρου καθώς είναι ένα κομβικό σημείο από όπου ξεκινά και το κυριότερο ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια ανάβασης στις κορυφές.

Το Όραμα μας

Όραμα μας είναι να συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο, την εμπειρία και τις γνώσεις μας, στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε συνανθρώπου μας που παίρνει μέρος ή παρακολουθεί τις δράσεις μας, να τον εμπνεύσουμε και να τον ενδυναμώσουμε στην προσπάθεια του για την κατάκτηση των δικών του κορυφών, των δικών του στόχων, από το 0 έως τα 8.848m, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του πλανήτη μας, να ταυτιστεί με τη φύση, να την αφουγκραστεί και να την προστατέψει.

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες και οι δράσεις μας περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρίες όπως:

• Εκπαίδευση στις τεχνικές της ορειβασίας, αναρρίχησης, διάσχισης φαραγγιών, ορειβατικού σκι και ορεινής διάσωσης
• Ορειβατικές αποστολές με στόχο την ανάβαση σε βουνά της γης με μεγάλο υψόμετρο
• Ταξίδια δράσης & περιπέτειας με εξερευνητικό, εθνολογικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό ενδιαφέρον
• Ασφάλιση, εκπαίδευση, σχεδιασμός και διεξαγωγή εργασιών σε μεγάλο ύψους (πυλώνες, γέφυρες, κ.λπ.)
• Ομιλίες & σεμινάρια κινητοποίησης και ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, Everest Power Talk & Everest Power Workshop
• Διοργάνωση συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων (incentives, team building activities, group dynamics)

Εκπαίδευση

Μέσα από τα μεθοδικά δομημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών χωρίς προηγούμενη εμπειρία, έχουν αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να κινούνται με άνεση στο ορεινό περιβάλλον, απολαμβάνοντας πάνω από όλα με ασφάλεια τις αγαπημένες τους δραστηριότητες όπως η ορεινή πεζοπορία, η ορειβασία χειμερινού βουνού, η αναρρίχηση βράχου, η διάσχιση φαραγγιών, η διαβίωση στην ύπαιθρο κ.λπ.

Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης

Έχοντας ως γνώμονα την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να μπορεί να καλύπτει με μεθοδικό και σύγχρονο τρόπο, τις ανάγκες της ορειβατικής εκπαίδευσης, το BASECAMP δημιούργησε την Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης. Στα πλαίσια αυτά, είναι μέλος και συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ), ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος η ανάπτυξη ενός καινούργιου και σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης & πιστοποίησης στελεχών, το όποιο θα είναι ανοιχτό σε όλους! Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πανελλήνιας Σχολής Ορειβασίας-Αναρρίχησης, αποτελείται από επτά (7) διαφορετικά επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ορειβατικής εκπαίδευσης, από το επίπεδο των αρχαρίων έως και εκπαιδευτών.

Συνεργάτες

Στις σχολές και τα σεμινάρια του BaseCamp διδάσκουν εκπαιδευτές ορειβασίας-αναρρίχησης και οδηγοί βουνού με μεγάλη ορειβατική, εκπαιδευτική και παιδαγωγική εμπειρία. Αρκετοί από τους εκπαιδευτές μας ξεκίνησαν την δράση τους στο χώρο των outdoors ως μαθητές των σχολών του BaseCamp και είναι πραγματικά τιμή και χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Base Camp Travel

Το 2014 το BaseCamp εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής καθώς και των εταιρικών ταξιδιών κινήτρων (incentives) προσθέτοντας στις εκπαιδευτικές του δράσεις, τις υπηρεσίες του ταξιδιωτικού γραφείου BASECAMP TRAVEL για τις οποίες βραβεύεται στα Tourism Awards 2015. Είναι μέλος του ΣΕΤΕ καθώς και του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (ΣΕΤΕΥΔ) με ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης των επαγγελματιών εμψυχωτών υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής.

Ταξίδια Περιπέτειας

Τα ταξίδια δράσης που διοργανώνει το BaseCamp απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, που προτιμούν να εξερευνούν νέους προορισμούς με την κουλτούρα του ταξιδιώτη παρά του τουρίστα. Οι υπαίθριες δραστηριότητες (π.χ. πεζοπορία, καγιάκ, αναρρίχηση κ.λπ.) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στον τόπο, τους ανθρώπους, την αυθεντική κουλτούρα και την παρθένα φύση μιας περιοχής, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό, μετατρέποντας το ταξίδι μας σε εμπειρία ζωής.

Ορειβατικές αποστολές

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια περιπέτειας όπου οι συμμετέχοντες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν ενεργά στους ρυθμούς μιας οργανωμένης ορειβατικής αποστολής στις μεγάλες οροσειρές της γης (Ιμαλάια, Άνδεις, Καύκασος κ.α.). Κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση Ελλήνων αλλά και ξένων οδηγών βουνού, θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις για την κίνηση, τις τεχνικές, τον εγκλιματισμό και τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν την ορειβασία σε μεγάλο υψόμετρο.

Στατιστικά

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 22 σχολές ορειβασίας, 53 σχολές αναρρίχησης, 45 ταξίδια περιπέτειας και ορειβατικές αποστολές στα Iμαλάια (Island Peak), την Λ.Αμερική (Aconcagua-2 φορές), τον Καύκασο (Elbrus-7 φορές), τις Άλπεις (Mont Blanc-17 φορές), , την Αφρική (Kilimanjaro-7 φορές & Mt.Kenya-1 φορά), την Τουρκία (Ararat), το Κιργιστάν (Lenin Peak), το Μαρόκο (Atlas-3 φορές), την Νήσο Βόρνεο (Kinabalu), το Vietnam (Fancipan), την Παταγονία, την Μποτσουάνα, την Σουηδία, την Ιορδανία και την Σκωτία (3 φορές) καθώς επίσης πολλές αποδράσεις στην Ελλάδα για πεζοπορία, rafting, canyoning, sea kayak, multi sports κ.λπ.

Προγράμματα για εταιρείες

Στο BaseCamp λειτουργεί ειδικό τμήμα διοργάνωσης συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες μας εμπιστεύονται για την εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη των στελεχών τους με live speeches, workshops, incentives, teambuilding activities indoor/outdoor κ.λπ.

Everest Challenge

Αν είστε στέλεχος ή ιδιοκτήτης επιχείρησης και ψάχνετε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα για να εμπλουτίσετε δυναμικά την επόμενη εταιρική σας εκδήλωση, η δική μας πρόταση ονομάζεται Everest Challenge. Πρόκειται για μια σειρά επιλεγμένων δραστηριοτήτων ομαδικότητας, στρατηγικής, ηγεσίας, διαχείρισης αλλαγών και λήψης αποφάσεων που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν και να “πείσουν” με βιωματικό τρόπο το κοινό σας, ότι για την ομάδα που έχει όραμα, θέληση και στόχο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και η κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής!

Everest Power Talk

Πρόκειται για μια ζωντανή βιωματική ομιλία από τον αρχηγό της πρώτης Ελληνικής αποστολής που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου την άνοιξη του 2004 ύστερα από δύο δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών. Ο αρχηγός της ιστορικής για την Ελλάδα αποστολής Παναγιώτης Κοτρωνάρος, θα παρουσιάσει το χρονικό «Κατάκτησης της Κορυφής» και θα αναλύσει με γλαφυρό και άμεσο τρόπο τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του στην επιτυχία. Η ομιλία συνοδεύεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει συνέντευξη του ομιλητή στην κορυφή καθώς επίσης και stage με αυθεντικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάβαση του Έβερεστ.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Λ. Κηφισίας 90, Μαρούσι, Νομός Αττικής, 15125

Τηλέφωνο:
Ιστός:
Αποστολή Email

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αφήστε μια κριτική

captcha-input
Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Κωστας Π 03/07/2021 11:55
Τιμές
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Υπηρεσίες

Μοναδική εμπειρια!!